Treningssenter kfum

Treningssenter

Nytt moderne treningssenter

Trening, fysisk fostring og ta vare på egen helse er en kjerneaktivitet i KFUM-kameratene. Trekanten i idrettslagets logo symboliserer ånd, sjel og kropp. Idretts- og treningsgleden var også drivkraften til at idrettslaget ble stiftet i 1939. Gjennom tiårene har ulike idretter preget aktiviteten i KFUM. I starten av historien var det friidretten som sto sterkest, i dag er nesten all aktivitet og alle medlemmer knyttet til fotballen. På veien fram til i dag har volleyball vært stort, men også håndball, innebandy, ski, orientering og kappgang har vært idretter i KFUM-systemet.

Men, fellesnevneren er altså trening. Derfor er vi glad for at vi nå skal få et eget treningssenter som kan friste både unge og gamle til å drive sunn aktivitet i flotte lokaler.

Treningssenteret vil gi oss bedre forutsetninger for å drive god og riktig fysisk trening som er viktig i fotball, i tillegg vet vi at mange av våre medlemmer og familie av medlemmer er med på treningspartier, har PT-trening eller bruker tid på treningssentre i bydelen. Nå vil vi legge til rette for at barnas aktivitet og foreldrenes trening kan foregå under «samme tak». Dette tror vil oppleves som verdifullt og tidsbesparende i en hektisk hverdag. I tillegg danner det grunnlag for en felles identitet og tilhørighet på tvers av ambisjoner og generasjoner.

Vi tror også beliggenheten og kombinasjonen dette senteret gir vil være ganske så unikt. Vil du starte treningsøkta med en løpetur, gjør du det på Ekebergsletta eller i vakre Ekebergskogen, og vil du avslutte med en dukkert i badeanlegget, har du det vegg-i-vegg. Kvelden kan du selvsagt runde av med en tur i kafeteriaen og kanskje se litt på en trening ute på stadion.

Et stort løft

For hvem?

Dette blir et helt åpent treningssenter på linje med alle andre treningssentre der medlemmer vil kunne benytte seg av gruppetimer og fasiliteter for individuell trening på moderne treningsapparater. I tillegg vil klubbens spillere bruke senteret som en del av sin treningshverdag. Vi ser også fram til å ha et sted der spillere som går skadet kan trene og likevel være en del av sitt treningsfellesskap. Denne nærheten vet vi betyr mye i skadeperioder.

PROFIL
Vi skal være et familiesenter med fokus på trening for de som ønsker aktivitet for trimmen og helsas skyld. Selvsagt håper vi også de ambisiøse mosjonistene vil finne seg godt til rette her, men vi ønsker ikke å ha et senter der kroppsfokuset skal stå i sentrum.

SAMARBEIDSPARTNER
KFUM vil eie og drifte treningssenteret selv, men har et godt samarbeid med Spenst-kjeden og vil være en del av den når vi kommer i gang.